12 de marzo de 2009

Sushi de salmón




















Alga nori
Arroz
Vinagre
Azúcar
Salmón

Facer arroz blanco sen aditivos (sal, aceite, allo, etc.). Deixar enfriar estirado nunha bandexa.
Facer un condimento para o arroz quentando medio vaso de vinagre e disolvendo nel unhas culleradas de azúcar. Deixar enfriar.
Cando estén frios, pulverizar o arroz co condimento.
Cortar o salmon en tiras. Para eso, a mellor parte do salmón é a cola. Ten que ser crudo, así que debe estar previamente conxelado.
Estirar a plancha de alga e salpicar un pouco co condimento para que abranden (moi pouco, que son fráxiles e rompen). Poñer arroz encima da plancha, tendo en conta o grosor que queremos que teñan os bocadiños finais. Colocar a tira de salmón sobre o arroz e enrrollar a alga.
Deixar enfriar na neveira durante media hora. Cortar.
Próximo obxectivo: engadir aguacate á receita.

No hay comentarios:

Publicar un comentario