26 de enero de 2010

Tarta de castañas


1 kg de castañas
150 g de mantequilla
300 g de azúcar
6 huevos
1 l leite
1 copa brandy
1/4 l de nata
caramelo líquido

Pelar as castañas e poñelas nunha pota con auga fervendo ata que estén cocidas. Sacalas da auga e quitarlles a segunda pel. Unha vez peladas poñelas nun bol xunto co leite e o brandy. Mesturar ou bater ata conseguir unha mestura fina.
Separar as yemas das claras. Mesturar as primeiras co azúcar e engadilas á mestura anterior. Bater as claras a punto de neve e engadir.
Botar todo nun molde untado de caramelo. Poñer ao baño María no forno durante máis ou menos media hora.

2 comentarios:

  1. Mimadriñaquerida!!! Que bo ten que estar esta torta. Impresionante. Pero, ou lin mal, ou cando lle engades a nata?
    Biquiños

    ResponderEliminar
  2. Gracias Caldebarcos! Colouseme o da nata, pero a verdade é que non leva nata... Xa está solucionado!

    ResponderEliminar