29 de abril de 2010

Tiramisú de Fresa

Esta foi unha das receitas que nada máis leela no blog Los Fogones del Chi, díxenme: "teño que facela xa". Así que a adaptei (moi lixeiramente) ás miñas preferencias e aquí está o resultado:

250 g de mascarpone

2 ovos

Azúcar

Fresas

Pistachos


Separar as xemas das claras. Mesturar as xemas cunhas cucharadas de azúcar e engadirlle o mascarpone. Mesturar todo ben e probar para ver se hai que engadir máis azúcar. Subir as claras a punto de neve e engadír á mestura anterior remexendo con coidado para que colla un pouco da textura das claras.

Cortar as fresas pola metade e dispoñelas no vaso ata cubrir ben o fondo. Poñerlle encima unha boa capa da crema. Para adornar picar uns poucos pistachos (eu non conseguín os crús que di na receita orixinal, así que adaptéi os salados meténdoos nunha pouca auga para que perderan o sal) e poñer tamén uns taquiños de fresa.

Aínda que pareza algo complicado, é moi sinxelo e rápido. O que máis tempo leva é subir as claras.
A presentación fai que sexa un postre moi vistoso, pero o certo é que a min quedoume fatal se o comparamos coa
receita orixinal. (Ademáis son unha pésima fotógrafa...)

2 comentarios:

  1. qué buena pinta, se ve muy rico!!!
    saludos,

    ResponderEliminar
  2. Dou fe de que está riquíiiiiiiiiiisimo, ainda que non é disociado puro... :P Bicos!

    ResponderEliminar