31 de mayo de 2010

Rosquillas de Cazorla

Chámanse rosquillas de Cazorla porque a receita deulla á miña nai unha señora de Cazorla. Desde que as fixemos por primeira vez con esta señora, na miña casa chámanse así e teñen bastante éxito.

15 cucharadas de leite
3 ovos
1 sobre e medio de levadura en polvo
15 cucharadas de aceite oliva
15 cucharadas de anis
15 cucharadas de azúcar
fariña
unha pel de laranxa

Poñer a pel de laranxa nunha sarten ó lume co aceite ata que empece a fritir. Sacar do lume e deixar que se enfríe totalmente.
Separar as claras das xemas e subir as claras a punto de neve. Mesturar os ingredientes seguindo esta orde: claras > xemas batidas > azúcar > aceite > anis > leite > levadura > fariña (a que admita a mestura para poder traballala despois).
Cando a masa xa teña unha textura homoxénea, darlle forma. Para esto é mellor untar un pouco as mans con aceite, así non se pega. Fritir en abundante aceite. Unha vez fritas deixar que se lles quite o exceso de aceite sobre un papel de cociña.
Para conservar, meter nun bote ou nunha caixa de lata envoltas nunha servilleta ou papel de cociña.

No hay comentarios:

Publicar un comentario