Chámanse rosquillas de Cazorla porque a receita deulla á miña nai unha señora de Cazorla. Desde que as fixemos por primeira vez con esta señora, na miña casa chámanse así e teñen bastante éxito.
15 cucharadas de leite
3 ovos
1 sobre e medio de levadura en polvo
15 cucharadas de aceite oliva
15 cucharadas de anis
15 cucharadas de azúcar
fariña
unha pel de laranxa
Poñer a pel de laranxa nunha sarten ó lume co aceite ata que empece a fritir. Sacar do lume e deixar que se enfríe totalmente.
Separar as claras das xemas e subir as claras a punto de neve. Mesturar os ingredientes seguindo esta orde: claras > xemas batidas > azúcar > aceite > anis > leite > levadura > fariña (a que admita a mestura para poder traballala despois).
Cando a masa xa teña unha textura homoxénea, darlle forma. Para esto é mellor untar un pouco as mans con aceite, así non se pega. Fritir en abundante aceite. Unha vez fritas deixar que se lles quite o exceso de aceite sobre un papel de cociña.
Para conservar, meter nun bote ou nunha caixa de lata envoltas nunha servilleta ou papel de cociña.
31 de mayo de 2010
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario