18 de febrero de 2010

Chourizos asados na chimenea



Chorizos caseiros pouco curados
Viño tinto/branco ou cervexa

Envolver o chourizo en papel aluminio, deixar un dos extremos sen pechar para poder poñerlle un chorro de viño. En vez de viño, tamén se lle pode poñer cervexa (Estrella Galicia, por suposto).
Preparar a chimenea, separando os troncos que teñen llama e deixando sólo as brasas. Meter durante uns minutos entre as brasas.

Nota: Boísimos para merendar nunha tarde de neve!

1 de febrero de 2010

Restaurante "O Galiñeiro", A Coruña

O restaurante "O galiñeiro" está centricamente situado na cidade de A Coruña (Plaza de Galicia, 2-3). Non ten páxina web (ou eu non a atopei), pero aquí pódese atopar a carta do restaurante (cos prezos) e algunhas opinións de clientes.
Un restaurante por dicilo de algún modo "temático", que centra a súa carta en pratos elaborados con polo ou con ovos.
Leva case un ano aberto e desde fora vése sempre ambientillo. Fun a cear alí con algúns compañeiros de traballo antes do Nadal e ese día había moita xente.
Pedimos uns entrantes para compartir (rabas de polo, croquetas e a ensalada do César) e despois un prato para cada un (ovos fritos con xamón, polo ao curry, polo en pepitoria e peituga de polo). O meu prato era peituga de polo, rechea de champiñóns e gambas, aderezada con mostaza. Para min sobraba un pouco de mostaza, pero o recheo estaba aceptablemente bo. Postres variados, viño, cerveza e unha copa antes de marchar.
O ambiente é moi agradable, a decoración moi coidada e acorde co sitio, pero o servizo deixa bastante que desexar (ó mellor era porque había moita xente).
Pagamos sobre 30 euros por persoa, un prezo que, se se cumpriran as miñas expectativas, estaría encantada de pagar, pero despois de estar alí, e a medida que pasa o tempo me parece excesivo.
A pesares de que me tiña unhas pintas fabulosas e lle tiña moitas ganas, o regusto que me deixou foi de indiferencia. Promete moito, pero ó final non chega a cumprir.