21 de octubre de 2008

Galletas de mantequilla




















Para unhas 20 galletas grandes:

500 g de fariña
200 g de azúcre
2 culleres de sal
250 g de mantequilla
2 ovos (xema e clara)
2 xemas de ovo
Trociños de chocolate

Mesturar a fariña, o azucre, o sal, e a mantequilla (sen derreter). Esta masa faise cos dedos e é bastante pringosa.
Engadir os ovos e as xemas ata que teñamos unha masa ben ligada e homoxénea. Meter uns 10 minutos no conxelador.
Aplanar coa axuda dun rodillo a masa ata darlle un grosor duns 5 mm. Salpicar a masa co chocolate (negro, branco, con leite... tamén se pode facer con frutos secos ou co que se che ocorra, como as ciruelas pasas da galleta da dereita).
Cortar as galletas e fornealas a 180 graos durante uns 15 minutos.
A presentación desta primeira fornada non quedou moi ben, pero as galletas estaban moi boas.

No hay comentarios:

Publicar un comentario