13 de enero de 2010

Crema de orujo

A crema de orujo é un licor que desde fai uns anos está experimentando un verdadeiro boom en Galicia. Creo que hai tantas receitas como xente que proba a facelo, por eso dependendo de onde o probes cambia moito o sabor. A textura tamén é moi variada, pero a pesares de que a moita xente lle gusta que sexa totalmente líquido, a min gústame que deixe manchado o vaso ó bebelo.

Das receitas que atopei en internet, esta foi a que máis me gustou.

Augardente (a nosa era de 50º)
Dous botes de leite condensada pequenos
Un bote de sirope de caramelo
1/2 bote de sirope de chocolate
Auga (para axeitar a textura)

Mesturar os siropes e a leite condensada. Medir a augardente polo bote de leite condensada e engadir dous botes. Engadir auga ata conseguir a textura desexada.

Nota: Este licor permite fácilmente modificar a textura e o sabor variando un pouco as proporcións.

No hay comentarios:

Publicar un comentario